Idén 50 éve éppen, hogy – 1970-ben – végleg összevonták a korábban különálló két települést: Tápiósülyt és Tápiósápot Sülysáp néven. A kerek évforduló alkalmából fotópályázatot hirdetünk!

A pályázat kiírója: Összefogás Sülysápért Egyesület (2241 Sülysáp Vasút u. 38/a) és Sülysáp Város Önkormányzata (2241 Sülysáp Szent István tér 1.).

A pályázat célja: a pályázatra olyan színvonalas, egyedi fotókat várunk, amelyek a lehető legképletesebben mutatják be a pályázat tárgyaként megjelölt témaköröket Sülysáp vonatkozásában. Az elbírálásnál előnyt jelent, ha a fotók az adott téma bemutatásán túl plusz gondolati, vagy esztétikai tartalmat is hordoznak. 

Kategóriák:

  1. I.   Környezetünk: természet és táj
  2. II.  Épített és tárgyi örökségünk
  3. III. Városi közösség, életképek

Pályázati feltételek:
A pályázat nyílt – azon életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet. Hivatásos és amatőr fotósok egyaránt pályázhatnak. A beküldött képek tartalmát ellenőrizzük, és nem megfelelő színvonalú fénykép esetén nem kerül szavazásra.

Pályázni személyenként és kategóriánként legfeljebb 2 db egyedi fotóval lehet. A fotókat jpg formátumban, maximum 10 MB nagyságban kell beadni. A fotók legalább 300 dpi felbontásúak legyenek.

A beküldött képek mellett kérjük a következő adatokat feltüntetni:

  • kép készítője,
  • a fotó címe,
  • a fotó készítésének ideje, helye.

Beküldés:

A pályázaton való részvétel regisztrációt nem igényel. A fényképek beküldésének módja: e-mailben a foto@sulysap.hu címre. A beérkezett anyagokról automatikus visszaigazolást küldünk, ami egyben a pályázat befogadását is jelenti. Az egyes, további részletekről külön adunk majd tájékoztatást a nevezettek részére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. november 30. 24:00.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a foto@sulysap.hu e-mail-címen kaphatnak.

Eredményhirdetés és díjátadás: A fényképeket egy, a kiírók által felkért szakmai zsűri véleményezi és rangsorolja. Az eredményhirdetésről és díjátadásról a pályázók 2020. november 20-ig írásban kapnak részletes tájékoztatást. A díjátadást helyi rendezvény keretében tervezzük megtartani, ahol a legjobb 50 fényképet kiállításon mutatjuk be az érdeklődőknek. A kiválasztott legjobb 50 fotót egy kiadványban is közreadjuk.

A pályázat díjazása: minden kategóriában az első három helyezett díjazásban részesül: 1. hely 25.000Ft értékű ajándékutalvány, 2. hely: 15.000Ft értékű ajándékutalvány, 3. hely: 5.000Ft értékű ajándékutalvány.

Szerzői jogok:

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyek nem sértenek személyiségi jogokat.

A pályázó jelentkezésével elfogadja a pályázati kiírás feltételeit,

a) kijelenti, hogy a pályázat részét képező minden fotó, fotósorozat a saját, eredeti alkotása, benyújtásával nem sért  szerzői vagy más jogot;

b) a pályázat részét képező minden fotóra, fotósorozatra térbeli és időbeli korlátozás nélküli kizárólagos felhasználói jogot biztosít a pályázat kiírójának;

c) a c) pontban foglalt felhasználási jog biztosításáért ellenszolgáltatás nem kerül megállapításra, így a kiíró a pályázat fotóit minden ellenszolgáltatás nélkül használhatja, nyilvánosságra hozhatja, kiállíthatja, másolhatja, többszörözheti.

A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített, és amelyek szerzői jogaival rendelkezik. A pályázatra benyújtott fotók tulajdonjoga a készítő birtokában marad.