Újabb jó hírről számolhatok be Önöknek! Magyarország Kormánya 92 millió forint önerő-támogatást biztosít Sülysáp számára.

Mindenki számára tapasztalható az építőipari árak jelentős emelkedése, ami mind a vállalkozók árainak, mind az anyagárak komoly növekedésében is meglátszik. A 2019-es és 2020-as években, Sülysáp Város Önkormányzata által, pályázati forrásból megvalósított beruházások jelentős mértékben terhelték meg a város költségvetését azáltal, hogy az időben elhúzódó beruházások az építőipari áremelkedések miatt csak jelentős mértékű többlet önerő felhasználásával voltak megvalósíthatók.

A 2019-ben felépült egészségház, a szintén tavaly elkészült Dózsa György úti út- és járdafelújítás, valamint a 2020-ban elkészült iparterület-fejlesztés – a pályázati támogatásokon felül – mindösszesen mintegy 300 millió Ft többlet önerőt követelt a várostól. Ekkora mértékű többletköltséget az önkormányzat költségvetése nehezen tud csak elviselni, ezért reméltük, hogy a Kormány legalább részben hozzájárul a megnövekedett költségekhez.

A Kormányzati támogatás érdekében felkerestem Czerván György országgyűlési képviselőt, aki minden segítséget megadott ahhoz, hogy kérelmünket a Kormány befogadja, és minél nagyobb arányban támogassa. Ezúton is köszönetemet fejezem ki irányába és számítok a továbbiakban is segítő támogatására!

A kormányzati támogatás a gazdasági területünk fejlesztését támogatja konkrétan: a 1436/2020. (VII. 23.) Korm. határozat 1. sz. melléklete szerint Magyarország Kormánya, Sülysáp Város Önkormányzatának VEKOP-1.2.2-15-2016-00025 számú projektjét (ami az „Ipari park létesítése Sülysápon” címet viseli) az eredeti 307 239 452 Ft-os támogatáson felül további 92 000 000 Ft-tal támogatja. A projekt összes támogatása így: 399 239 452 Ft.

Horinka László

polgármester

default