Az év növénytermelője-díjat nyerte el a sülysápi Tápió-Táj Kft., amit az Agrárszektor 2020 Konferencián osztottak ki a díjazottaknak. Idén hét kategóriában díjazták a hazai agrárgazdaság legjobbjait.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2020 Konferencián ebben az évben is kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 9 tagból álló szakmai zsűri döntött az év növénytermelőjéről, az év állattenyésztőjéről, az év kertészetéről, az év fiatal agrárszakemberéről, az év női agrárvállalkozójáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről.

Az év növénytermelője-díjat a Sebestyén Csaba által vezetett Tápió-Táj Kft. nyerte el.

Sebestyén Csaba a Tápió-Táj Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A cég Pest megye keleti részének meghatározó növénytermesztési agrárvállalkozása, több mint 2000 hektáron folytatnak növénytermesztést, döntően őszi kalászosokat, kukoricát, repcét, napraforgót és lucernát termelnek. A Tápió-Táj Kft. 2014 óta foglalkozik precíziós növénytermesztéssel, azóta élen járnak az új szoftverek és technológiák bevezetésében. Három év alatt a 2000 hektáros terület teljes mintavételezése megtörtént, mára pedig az őszi és tavaszi tápanyag-kijuttatás is differenciáltan történik, változó tőszámmal vetnek, és nedvességméréssel, valamint hozamtérképezéssel aratnak. A cég rengeteg tapasztalatot és információt szerzett a precíziós növénytermesztési gyakorlatából az utóbbi években, így jó úton haladnak a digitális agrárium megvalósításában.

A 2020-as nyertesek:

  • Az év növénytermelője: Sebestyén Csaba – Tápió-Táj Kft.
  • Az év állattenyésztője: Bábolna TETRA Kft.
  • Az év kertészete: Peták Paplogó Kertészet
  • Az év fiatal agrárszakembere: Feczák Gábor – Agroszemek Kft.
  • Az év női agrárvállalkozója: Bódi Judit-Tedej
  • Az év agrárberuházása: Támba családi Holding
  • Portfolio Agrárgazdaságért díj: Erdélyi István

Forrás: agrarszektor.hu