Az Összefogás Sülysápért Egyesület sikeres LEADER pályázatának köszönhetően segíti a Sülysápon működő civil közösségek munkáját összehangolni, népszerűsíteni az elmúlt években elért eredményeket.

Az egyesület honlapján olvasható a projekt ismertetése:

“Pályázatunk két részből tevődött össze. Elkészült 3000 db brosúra, mely az egyesületünk tevékenységét mutatja be röviden. Ebben az összeállításban láthatóak azok a közösségfejlesztő tevékenységeink, melyekkel az elmúlt években Sülysáp társadalmi és kulturális életét kívántuk fellendíteni közösségi estek, rendezvények, koncertek által. Programunk másik részében pedig egy átfogó kiadvány készült, melyben Sülysáp település közösségi és települési értékeit valamint a civil szféra eredményeit mutatjuk be és népszerűsítjük.

Projektünk kidolgozásában együttműködtünk a helyi önkormányzattal (Sülysáp Város Önkormányzata), a civil vezetőkkel (Népi Játéktár) illetve olyan hátrányos helyzetű csoportokkal (Tápiómenti Kisbárka Egyesület), akik közreműködésükkel segítették a program kidolgozását.

A Helyi civil együttműködés elősegítése és népszerűsítése Sülysápon c. projekt megvalósítására az egyesület 2,95 millió forint LEADER támogatást nyert el.