A mindössze 3 éves múltra visszatekintő sülysápi fiú röplabda sport óriási eredményt ért el azzal, hogy az országos II. osztályú bajnokság legjobb négy csapata közé verekedte magát a Sülysápi SE U17-es fiú csapata. A legjobb négy csapat pedig ma Kókán küzdött azért, hogy a négyes torna első két helyezését elérve osztályozó mérkőzést játsszon az I. osztályba jutásért.

A mieink (és a többi csapat is) három mérkőzést játszottak.

A mieink meccsei:

10:00 Sülysáp – KESI `B (Kecskeméti Sportiskola)

14:30 Sülysáp – Széchenyi Ikrény (A győri Széchenyi István Egyetem fiúcsapata)   

17:30 SZoESE – Sülysáp (Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület)

Már az ellenfelek neve, az általuk képviselt városok mérete is azt sugallja, hogy a lehetőségeinkhez, röplabdás múltunkhoz és városunk méretéhez képest is olyan társaságba kerültünk, ahová már bekerülni is szép eredmény!

A torna zárt kapuk mögött, nézők nélkül zajlott, de a SZÓRÓMÉDIÁNAK köszönhetően online követhettük az eseményeket.

Az első mérkőzésen az alapszakaszt megnyerő Kecskemét volt az ellenfél. A meccset 0:3-ra elvesztettük ugyan, de az első két szettben kifejezetten jól játszottak a sülysápi srácok, megszorongatták az esélyesebb kecskeméti csapatot. A harmadik szettet már valószínűleg 0:2-es állásnál fejben is „elengedték” a fiúk.

Sülysápi SE – KESI ’B 0:3 (21:25; 21;25; 10;25)

A második mérkőzésünk azzal a győri csapattal következett, akik előzőleg könnyedén verték a szombathelyi csapatot, így hasonlóan a Kecskemét elleni meccshez, kemény ellenfélre számíthattunk.

A nap talán leggyengébb játékát mutattuk ezen a mérkőzésen, és mélyen a tudása alatt játszott a csapat. Ugyanakkor ez az eredményen annyira nem látszott, hiszen nem adtuk könnyen a mérkőzést még így sem.

Sülysápi SE – Széchenyi Ikrény 0:3 (19:25; 16:25; 22:25)

A harmadik mérkőzésen az I. osztályba jutás tétje már nem nyomta a fiúk vállát, hiszen ekkor már egyértelmű volt, hogy ez a lehetőség a kecskeméti és győri fiúknak adatik meg. Ennek megfelelően már felszabadultabb játékot láthattunk a sülysápi srácoktól, és – különösen a második szettben – játszi könnyedséggel verték meg a szombathelyi csapatot.

Sülysápi SE – SZoESE 3:0 (25:19; 25:9; 25:19)

A Sülysápi SE csapatában pályára léptek: Török Tibor; Bellcey Michael; Gér Ferenc; Kulik Tamás ©; Őri Csaba Kálmán; Kuti Kristóf Károly; Pilisi Bálint; Bán Jonatán

Edző: Szilágyi István és Fülei Emőke

A négyes tornán tehát a harmadik helyet sikerült megszerezniük a srácoknak. Az I. osztályba jutás most nem jött össze, de van jövője ennek a csapatnak!

Szép volt fiúk!

Hajrá Sülysáp!