A nyár lezárultával a szeptember sem telt unalmasan. Sajnálatosan volt majdnem tűz eset, közúti baleset, viharkár, de természetesen a gyermek programokon is igyekeztünk helyt állni és mosolyt csalni a kis arcokra.

Összesítve láthatják híreinket időrendi sorrendben.

2021.09.04.
Óvoda nyitogató az óvodában. Köszönjük a sok finom sütit, amivel vártak minket a kedves óvónénik és a szülők!

2021.09.05.
16.30-órakor a Közterület felügyelőtől kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp Piactéren, ahol éppen búcsú van, elektromos elosztó Kalocsa szekrény kábelei égnek, füstölnek. Egyesületünk értesítette a kátai hivatásos tűzoltóságot, illetve a Pest megyei irányitást. Jelzett helyen, egy telepített Kalocsa szekrény kábelei feszültség miatt túlhevültek. Kiérkezésünk előtt a vezetékeket a szekrényből kihúzták, ezáltal a füstölés is megszűnt. Személyi sérülés nem történt. Az ÉMÁSZ szakembere kiérkezéséig a területet lezártuk, biztosítottuk.
Beavatkozó egységek: Káta I-es., Rendőrség, Közterület felügyelet, Sülysáp ÖTE.

2021.09.05.
18.30 perckor lakossági bejelentés érkezett egyesületünkhöz, hogy Sülysáp Magdolna utcában egy fa úttestre dőlt. Jelzett helyen egy kb. 10-12 méteres akácfa úttestre dőlt, ahol fél útpályát elfoglalta. Láncfűrész segítségével a fát eltávolítottuk, a forgalmi akadályt megszüntettük.
Beavatkozó egységek: Káta II-es., Sülysáp ÖTE.

2021.09.08.
07.07 perckor kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp-Mende között a 31-es út 39-es km-nél közlekedési baleset történt. Jelzett helyen két személygépkocsi frontálisan ütközött. Az egyik gépjárműben a sofőr a másik gépjárműben a sofőr és egy utasa volt beszorulva. A mentők a sérültek ellátását megkezdték, majd a kiérkező tűzoltó rajok az autókat áramtalanították, feszítővágók segítségével megkezdték a sérültek kiszabadítását. Mindhárom személyt kórházba szállították súlyos sérülésekkel. A mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.
Beavatkozó egységek: Monor I-es, Káta I-es, Mentők, Rendőrség, Közútkezelő, Orvosi ügyelet, Autómentő, Sülysáp ÖTE.