A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje,Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője. A zenekar 2018 óta a Nemzeti Ifjúsági Zenekar cím birtokosa.

Az Anima Musicae kamarazenekar neve ismerős lehet a sülysápiak számára, hiszen már több koncertjük is volt a Kisboldogasszony templomban és a Művelődési Központban is. A zenekar művészeti vezetője, G. Horváth László és családja Sülysápon él.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2023 szeptemberében a Hungaroton kiadónál veszi lemezre Antonio Vivaldi Négy évszak című versenyműveit, ennek befejeztével a sülysápi Kisboldogasszony Templomban ad ingyenes koncertet, szeptember 15-én, 19 órától.
Az olasz barokk zeneszerző legismertebb műve ez a természet ihlette zenemű, amely négy hegedűversenyt foglal magában. A tavasz a megújulás szimbóluma, nimfák és pásztorok táncával, a nyár a forróság és a viharok szenvedélyes váltakozása, az ősz a szüret és a vadászat ünnepe, a tél a jeges világ, amelyben megjelenik az olvadás a nagy körforgás hirdetőjeként.

2023. szeptember 15., péntek 19:00

Tápiósülyi Kisboldogasszony Templom
2241 Sülysáp, Kápolna utca 3.

Antonio Vivaldi: A Négy Évszak

Művészeti vezető: G. Horváth László

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes!

Támogatók: KIM, NKA, Con Anima Baráti kör