Idén augusztusban is akadt feladatuk önkéntes tűzoltóinknak a város területén. Voltak boldog, önfeledt pillanatok, úgymint gyermek rendezvények és a Városnap, és voltak olyan káreseteink, amikor már nem tudtunk segíteni a bajbajutottakon.

Összesítve láthatják híreinket időrendi sorrendben.

2021.08.02.
13.41 perckor kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp Vasút utcánál vonatgázolás történt. Sülysáp Vasútállomásnál a Szent István téri vasúti átjáróban a Békés InterCity vonat egy idős embert elgázolt. A helyszínen épp egy orvos tartózkodott, aki azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a mentősök és a Sülysáp ÖTE egysége folytatott. A helyszínre idő közben riasztott és kiérkező mentőszolgálat munkatársai átvették, majd a mentőhelikopter személyzetével közösen emelt szinten folytatták az újraélesztést. Az újraélesztés sikertelen volt. A Békés IC utasait a tűzoltók a Szolnok felé közlekedő Z60-as vonatra átsegítették. A baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött. Az InterCity szerelvénye teljes szélességében elzárta az átjárót, ezért a helyszínelés befejezéséig a közúton közlekedők csak kerülővel, a Sápi Bekötő útnál vagy a Kiskókai útnál tudtak átkelni.
Beavatkozó egységek: Káta I., Mentők, Légimentők, Rendőrség, Sülysáp ÖTE.

2021.08.08.
06.09 perckor kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp Szent István térnél vonatgázolás történt. Sülysáp, sápi Bekötő út vasúti átjáróban egy személyt gázolt a vonat, aki a helyszínen életét vesztette. A vonaton utasok nem tartózkodtak. A helyszínelés ideje alatt azon a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.
Beavatkozó egységek: Káta II-es, Mentők, Rendőrség, MÁV szakemberei, Sülysáp ÖTE.

2021.08.08.
Két helyszínen lobbant lángra több ezer körbála Cegléd határában, a 4-es főút közelében lévő Tehenészetben. Ezer köbméternyi akácfát és további több ezer szalmabálát veszélyeztetett a tűz. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a lángok oltására. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat (KMSZ) irányításával a ceglédi, a szolnoki, a nagykátai és a monori hivatásos tűzoltók dolgoztak, munkájukat munkagépek és az ÖTE-k segítették.
Beavatkozó ÖTE-k: Farmos ÖTE, Fót ÖTE, Szecső ÖTE, Szele ÖTE, Sülysáp ÖTE.

2021.08.11.
Mai napon Úri községbe kaptunk felkérést, ahol sok sok kis önkéntes várt ránk. Sülysáp ÖTE három tűzoltó fecskendővel is beavatkozott a “lapraszerelt háztűznél”. Köszönjük a meghívást!
Beavatkozó egységek: Rendőrség, Polgárőrség, Sülysáp ÖTE és a gyerekek.

2021.08.15 -16.
A tegnap esti és a ma hajnali vihar több fát tövestől kifordított illetve lehasított nagyobb ágakat, amik forgalmi akadályt képeztek a Besnyői és Haleszi dűlőben. Egyesületünk a fákat láncfűrész segítségével tegnap késő este és ma hajnalban az útról eltávolította.
Beavatkozó egységek: Káta II., Sülysáp ÖTE.

2021. Sülysáp Városnap
Egyesületünk két Mercedes óriás távirányítós tűzoltóautóval gazdagodott valódi funkciókkal – hang és fény effektekkel a https://modelldepo.hu/ jóvoltából. A két újszülöttet városnapon mutatta be egyesületünk a gyerekeknek. Az óriás terepasztalhoz a szőnyegek Polenyik Sándor és a https://sarayszonyegek.hu (Brecsok Anna közbenjárásával) adománya. Kisházat Szolga Roland készítette, a faanyagot a https://www.zarantuskerteszet.hu Kovács Ferenc biztosította számunkra.
Köszönjük az adományt nekik!

Óriás tűzoltóautók gyerekeknek
A pandémia miatt nem tudtuk eddig bemutatni a tavalyi adomány autóinkat a Süly III-as és Sáp IV-es fecskendőinket. A legnagyobb siker és a főszerep nálunk nekik jutott. A sok mini önkéntes a legjobb tudása szerint tekert a tűzköz, hogy elolthassák az égő házat.

Egyesületünk egy pályázat kapcsán többek között füstgépet, kivetítő vásznat és projektort nyert, melyeket szintén a városnapon mutatott be a lakosságnak. A füstsátorba sokan átélhették azt a hőt és látási viszonyokat, amit egy füsttel telítődött szobában érezhet és láthat egy tűzoltó. Program sátrunkban kivetítőn a tűzoltók munkájáról kisfilmeket lehetett megnézni és közben a gyerekek feladatokat oldhattak meg, a legkisebbek pedig színezhettek. A színezésért ajándékba sokan kaptak ceruzákat, zsírkrétákat, esőkabátot, kulcstartót, labdát stb. a Pest Megyei Tűzmegelőzési Bizottság ajándékait.