Műanyag dömperekkel és futóbiciklikkel blokád alá vonták óvodájukat és a szabad óvónőválasztásért demonstrálnak a Pajkaszeg és Pajkarét szomszédságában található Pajkaszentmárton óvodásai.

Kérdésünkre azt is elmondták, hogy az étkezéssel sem elégedettek: nem szeretnének több tökfőzeléket és spenótot. Követelik, hogy minden héten kétszer palacsinta legyen ebédre!

Követeléseiket hangoztatva, tüntetést is szerveztek az Önkormányzat épülete elé, ahol a “szabad óvoda” mellett álltak ki, elutasítva a fenntartó Önkormányzat döntését az intézmény vezetőválasztása kapcsán.

Jelenleg nem engednek be senkit az óvoda épületébe, így leállt az óvodai nevelés, ami kérdésessé teszi a kicsik iskolába lépését is….

A független-objektív média érdeklődésére az Önkormányzatnál azt mondták, hogy nem értik a gyerekeket, hiszen az ország minden óvodájában a fenntartó nevezi ki az ovi vezetőjét és azt nem vitatja meg sem a Katica-, sem a Micimackó csoporttal.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket! Vajon mi lesz így a részben(?) kimaradt nevelési évvel? Vajon lesz-e megoldás a kialakult helyzetre?