A mai nappal elkezdődött a házasság hete. Közel két évtizede indult útjának a kezdeményezés, amely a házasság és a család fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Az egy hétig tartó eseménysorozatot Valentin-nap környékén rendezik meg 2008 óta hazánkban is minden évben. Keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A Házasság Hete Szervezőbizottsága a következőképpen nyilatkozik a házasságról:

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.„

Az idei évben a személyes rendezvények helyett számos online programot hirdetett meg a Házasság Hete Szervezőbizottsága, melyek között érdemes szemezgetni és bekapcsolódni.