Úgy gondolom, hogy mindenki érzi azt, hogy az adventtel a legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme. Megérkezni és türelemmel várakozni.
Milyen egyszerűnek tűnik mindez, milyen könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban megvalósítani.
Mert olyannyira elfoglalnak minket a hétköznapokban a feladatok, kötelezettség, a világnak való megfelelés kényszere, hogy amikor egy kissé lassítani kellene és szeretteink felé fordulni, bizony csak nehezen vagyunk képesek a megállásra, az odafigyelésre. Oly könnyen megfeledkezünk a hozzánk legközelebb állókról, az otthon nyugalmáról, szeretteinkről, miközben lelkünk mélyén csak erre vágyakozunk.
Karácsonykor, karácsony közeledtével az ember mindig hisz egy kissé a csodában. Jézus születésekor csodát vártak az emberek, mi is csodára várunk. Nem kell messzire mennünk azonban, ha csodálatos dolgokat szeretnénk látni, tapasztalni. Mi magunk vagyunk a csoda. Önökben van a csoda. El kell ezt hinnünk, és még inkább meg kell tapasztalnunk. Ha valaki még a munka mellett ellátja az otthoni teendőket, plusz még jut idő a családjára, barátaira, szeretteire, nap mint nap csodát él át, mert azt hiszem ennél nagyobb öröm nem sok van. Még egy varázsló sem tud olyat “művelni”, ami ezt felül tudná múlni. Szép lassan tesszük a dolgunkat, s közben alig vesszük észre, hogy kis apró csodákat teszünk nap, mint nap. Apró csodákat sok-sok éven, évtizeden keresztül. Őrizzük meg magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és fejlesszük az egymás iránti kapcsolatainkat. Egymagunk hiába próbálunk csodálatos dolgokat tenni, ha nincs, aki észrevegye vagy értékelje és elismerje azt.Éljünk úgy, hogy minden cselekedetünkben megtaláljuk a jót, a szépet, a különlegeset, és éljünk úgy, hogy a mások cselekedeteiben is megtaláljuk a jót, a szépet, a különlegeset.Az adventi időszak kiváló alkalom lehet lelkünk és kapcsolataink rendezésére. Kiváló alkalom a félreértések, megbántások tisztázására. Ne azon gondolkozzunk, kinek kell kezdeményeznie. Ne feledjük, a szeretetünket még életünkben kell kimutatnunk egymásnak!

A sorsfordító események nem tőlünk távol, hanem itt, a közelünkben, a hétköznapi életünk egyszerűségében történnek.

Kedves Sülysápiak!
Kívánok Önöknek az adventi ünnephez sok-sok türelmet, nyugalmat és tiszta szívet.

Ebben a nehéz helyzetben pedig jó egészséget és kitartást!

Süli Richárd