Hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 31-es főút 10,3 kilométeres, Mende vasúti felüljárótól Tápiószecső-Magdolnatelep vasúti átjáróig tartó szakasza – adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A beruházás közel 1,94 milliárd forintból valósul meg, a Kiemelt Társadalmi Igények Útfelújítási Program részeként, kormányzati támogatásnak köszönhetően.

A Mendét és Sülysápot is érintő felújítás a 2018-ban megújult 9,4 kilométeres szakaszhoz kapcsolódik.

A mostani munkálatok július 5-én, hétfőn indulnak, és idén év végéig tartanak majd, ezalatt a közlekedők forgalom- és sebességkorlátozásra számíthatnak.

A beruházás részeként teljeskörűen megújul a burkolat, a szakemberek rendezik továbbá a padkákat, a kissugarú ívekben rázópadkát építenek, az útcsatlakozásokat és a kapcsolódó felületeket az új burkolat szintjére emelik, megújítják a burkolati jeleket és új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek ki. Helyreállítják a csapadékvíz-elvezető rendszert és a Mende belterületén található buszmegállópár peronjának pályaszerkezete is megújul. A projektben érintett szakaszon található további, jelenleg kiépített buszmegállók félöböl szerkezettel épülnek újjá.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.  A javítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.