A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Humanitárius település” címet adományoz azoknak a magyarországi önkormányzatoknak, akik a Magyar Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartják, céljainak megvalósításában aktívan részt vesznek.

Olyan települések részesülhetnek az elismerésben, ahol működik vöröskeresztes szervezet, melynek munkáját önkéntesek is segítik. Fontos, hogy a település lakossága aktívan részt vegyen a a Magyar Vöröskereszt tevékenységében és a lakók között legyenek rendszeres (folyamatosan, évente legalább két alkalommal) véradók.

A Magyar Vöröskereszt pályázati kiírása szerint a cím odaítélése egy évre szól, mely – a feltételek teljesítése esetén – évenként meghosszabbítható.

A cím elnyerése emléklap átadásával jár. A cím megtartása (második alkalom) emléktábla avatással kerül elismerésre. Harmadik évben (folyamatosan) az elnyert cím feljogosítja a települést, hogy határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a „Humanitárius település” jelzést.

A harmadik fokozatot elért településeknek ötévente szükséges címüket – újabb pályázat benyújtásával – megerősíteni, különben a cím viselésére jogosulatlanná válik.

Idén, Sülysáp sorozatban harmadik alkalommal nyerte el a Vöröskereszt által adományozott címet, így jogosultságot szereztünk arra, hogy a települési üdvözlőtbláinknál elhelyezzük a a “Humanitárisu település” jeélzést.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége ezzel a szigorú feltételekhez kötött címmel kívánta elismerni városunk szociális és egészségügyi rendszerét, a közösségi szerveződéseket és a Magyar Vöröskereszt Sülysáp Területi Szervezetének aktív munkáját.