A koronavírus-járvány következtében november 11-én bevezetett korlátozások miatt, az idei Téli Tókerülő Teljesítménytúra sajnos elmarad. Habár a túraszervezőket tömörítő Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján megjelent hivatalos közlemény és jogértelmezés szerint teljesítménytúrák továbbra is szervezhetők, mi úgy döntöttünk, hogy nekünk a túrázók biztonsága a legfontosabb, ezért idén nem fogjuk megszervezni a túránkat. A közlemény rámutat, hogy „a túrázás egyéni, szabadidős sport, aminek edzéstevékenységébe beletartozik a túrákon való részvétel” és a megfelelő óvintézkedések mellett a túraszervezés is megengedett. Amellett, hogy nem értünk egyet ezzel a véleménnyel, szerintünk az, hogy a rendelet alapján MINDEN rendezvény tilos, felülír minden csavaros jogi értelmezést, kiskaput.

Természetesen tudnánk olyan körülményeket teremteni a túra során, ami megfelelne a legtöbb előírásnak (maszkviselés a rajtban és célban, 1.5 méter távolság a résztvevők között, stb…), de nem szeretnénk kockáztatni. Sokszor elkerülhetetlen lenne, hogy 10 főnél nagyobb csoport verődjön össze, és ezekkel a szabályozásokkal  pont azt a részét veszítené el a túránk, amelyek miatt sokan szeretnek hozzánk járni: megállni egy jót beszélgetni a túratársakkal, pontőrökkel, közösen elfogyasztani a célban kapott ebédet, meginni egy forralt bort.

Ha a vírushelyzet engedi és a korlátozások is enyhülnek, egy későbbi időpontban – talán január végén – megpróbáljuk újra megszervezni a túrát. Erről itt, a honlapon és a Facebookon is fogtok majd tájékoztatást kapni, addig is vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!