A Szalayné Sebők Éva U17 III. osztályú röplabda bajnokság KELET-i csoportjában egy újabb, hazai rendezésű tornán folytatták szereplésüket 17 éves röplabdás lányaink.

A Lukács Karola, Káré Vanda, Simon Ivett, Simon Laura, Horinka Flóra, Farkas Dominika, Szentgyörgyi Níla, Dévai Adrienn, Monoki Iringó Éva összeállítású csapat február 27-én egy három csapat részvételével zajló minitornán mérte össze erejét a Globe Sport SE (Pomáz) és a KSE (Budapest, Kertvárosi SE) csapataival.

Állós sor balról jobbra: Dévai Adrienn, Horinka Flóra, Lukács Karola, Simon Ivett, Káré Vanda, Vincze Péter (edző) Térdelő sor balról jobbra: Monoki Iringó Éva, Simon Laura, Farkas Dominika, Szentgyörgy Níla

A mieink és a Globe Sport SE összecsapásával kezdődött a torna, ahol a sülysápi lányok az első perctől magabiztosan kerekedtek felül ellenfelükön. Lányaink három játszmában 25:13; 25:11; 25:17 arányú, könnyed győzelmet arattak. A mérkőzés legjobbja Lukács Karola volt, aki mindhárom játszmában végig a pályán volt, ahol erős és pontos nyitásaival, könyörtelen leütéseivel gyorsan kivívta az ellenfelek tiszteletét.

Sülysápi SE – Globe Sport SE 3:0

A mérkőzés után két óra pihenő következett, majd az örök mumus, Kertváros elleni mérkőzés. A Kertvárosi SE csapata valóban egyfajta mumus a mieink számára, hiszen talán még soha nem sikerült őket legyőznünk, bármely korosztályban is kerültünk szembe velük. Most azonban reményre adott okot, hogy a Globe Sport SE ellen nem volt sétagalopp a kertvárosiak mérkőzése, hiszen csak 2:1-re sikerült győzniük egy olyan ellenfél ellen, akit a mienk könnyedén vertek 3:0-ra.

A Kertvárosi SE elleni mérkőzés pontosan ugyanúgy indult, ahogy a Globe Sport SE ellen kezdtünk: az első perctől mi irányítottuk a játékot és végig vezetve 3:0 arányú győzelmet arattunk. (25:8; 25:11; 25:16).

Sülysápi SE – Kertvárosi SE 3:0

Említésre érdemes körülmény még, hogy a mieink közül mindössze négy játékos (Simon Ivett, Káré Vanda, Lukács Karola és Farkas Dominika) tartozik ténylegesen a 17 éves korosztályhoz, míg a többiek közül hárman még a 14. évüket sem töltötték be.

Szép volt lányok!

Hajrá Sülysáp!