A sülysápi labdarúgást idén ősztől már a felnőttek között is a Sülysápi Gyerekfoci Egyesület képviseli. A fiatalokból álló gárda már az első bajnoki mérkőzésén letette a névjegyét, hiszen a szintén frissen alakult Tápiósági KSK II. csapata ellen kiütéses győzelemmel kezdtek a fiúk.

A végeredmény is jelzi, hogy rengeteg helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de a hazai gólok száma akár 12-15 is lehetett volna a kialakított helyzetek alapján.

A közönségszórakoztató, gólgazdag mérkőzésen jól szórakozott a meccsre kilátogató mintegy 100-120 néző is, akiket még a 30. perc körül érkezett frissítő zápor sem kergetett szét, sőt még a záport követő szivárványban is gyönyörködhettek:

Az első félidő 12. percében Mészáros Csaba kezdte meg a gólgyártást, amit az első játékrészben további 4 találat követett:
17. perc, Katona Márton
21. perc, Dobó Levente
32. perc, Szűcs Dávid
45. perc, Béres Balázs.
A félidőre tehát 5:0-ás hazai vezetésnél került sor.

A magabiztos vezetés mindenkit megnyugtatott, hiszen a mérkőzés lényegében eldőlt. Lipcsei Mihály vezetőedző is így gondolhatta, hiszen a félidőben 4 helyen is változtatott csapatán:
Béres Balázs helyére Járomi Milán
Szabó Gábor helyére Bíró Ákos Csaba
Tóth Tamás helyére Szabó Csanád
Dobó Levente helyére pedig Hunyadi Péter Mátyás érkezett.
A frissen pályára lépők közül hárman 18 évesek, egyikük viszont még csak 16 éves. A cserékkel tehát az egyébként is rendkívül fiatal gárda még alacsonyabb átlagéletkorú lett. A fiatalok azonban szépen beilleszkedtek és folytatódott a gólgyártás:
47. perc, Katona Márton
58. perc, Bíró Ákos Csaba
73. perc, Katona Márton.
8:0-nál a védelmünk kétszer megingott és a 80., majd a 84. percben szépített az ellenfél, amelyre a mieinknek még egy válaszuk volt:
89. perc, Dóczy Kornél.
A végeredmény tehát:

Sülysápi Gyerekfoci – Tápiósági KSK II. 9:2

A nagyarányú győzelem természetesen a mezőny élére repítette a sülysápi csapatot. Jelenleg Ők vezetik a bajnokságot.

A folytatás:
2023. szeptember 6. 18:30 Pest Vármegyei Kupa II. forduló: Sülysápi Gyerekfoci – Szadai SE
2023. szeptember 10. 16:30 2. bajnoki forduló: Kóka KSK – Sülysápi Gyerekfoci

HAJRÁ SÜLYSÁP!