Lejátszotta első tétmérkőzését a Sülysápi Gyerekfoci „felnőtt” csapata. A Lipcsei Mihály vezette, főként 18-20 éves fiatalokból álló gárda augusztus 30-án a megye hármas Tura VSK csapatát fogadta, a Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójában.

A mérkőzést talán kissé megilletődötten kezdték a sülysápi fiúk, hiszen ebben a felállásban azért mégiscsak ez volt az első tétmérkőzés. Az első játékrészben a vendégek előtt alakult ki több helyzet és a mieink kapusának, Monduk Lászlónak bizony többször bravúrt kellett bemutatnia, hogy megőrizze a bekapott góltól a hazai kaput.

A második félidőben aztán oldódni látszott a kezdeti görcsösség és sorra alakultak ki a nagyobbnál-nagyobb lehetőségek, immár a Tura kapuja előtt. Ezek közül aztán az 53. percben egy beívelt szögletre Béres Balázsnak sikerült a legmagasabbra ugrani és a jól irányzott fejes a hálóban kötött ki! 1:0!

20 perccel később szintén Béres Balázs lépett ki jó ütemben egy indításra és magabiztosan lőtte a játékszert a kapu bal oldalába. 2:0!

A mérkőzés végén még egy kapushibát követően majdnem sikerült a turai csapatnak szépíteni, de Monduk Laci javítva saját hibáját, bravúrral mentett, így sikerült megőrizni a kétgólos előnyt a lefújásig.

Sülysápi Gyerekfoci – Tura VSK 2:0

 

A következő mérkőzést a megyei IV. osztályú bajnokság nyitófordulójában vívják a fiúk, szeptember 2-án, szombaton 16 órakor a Tápióság II. csapatával, a Malom utcai sportpályán.

A kupa küzdelmei pedig szeptember 6-án folytatódnak. Ismét hazai pályán játszik a csapat, a megye hármas Szadai SE csapatát fogadja együttesünk.

 

Hajrá Sülysáp!