Nem vagyunk ismerősök a facebookon, de rám írt messengeren. Egy hete az utcán köszöntem neki, de rám se nézett…

Nem baj, nézzük, mit írt! Az üzenet lényege: „hasson oda, hogy ne kelljen a gyerekeknek ezt a pofarongyot viselniük” – az iskolában. Küldtem választ, melyben leírtam, hogy évek óta nem az Önkormányzat az iskolák fenntartója, hanem a Klebelsberg Központ Ceglédi Tankerületi Központja. 2013-tól.

Az ügyben tehát illetékes sem vagyok és hatásköröm sincs. Véleményem azonban van. Ezt írtam hát még: Egyelőre Magyarországon az 1 millió lakosra jutó COVID-19 halálos áldozatok aránya nagyon kedvező képet mutat, a világon a 20 legalacsonyabb mutatóval rendelkező országok között van hazánk.

Ez annak is köszönhető, hogy kezet mosunk, hogy maszkot viselünk és távolságot tartunk. Ha nem fáradunk bele, talán nem jutunk olyan helyzetbe, mint az USA, Franciaország, Spanyolország, vagy Olaszország, ahol rekordokat dönt a megbetegedések és a halálozások mutatója is. Tapasztalatom szerint a gyerekek egyébként egyáltalán nem csinálnak ügyet a maszkviselésből – azt a felnőtt hozzátartozók teszik -. Szerintem… Vagy rosszul látom?