Ez a hónap is tartogatott számunkra feladatot, volt kisállat mentés kútból, avartűz, közúti baleset. És nem maradhattunk le a kisiskolások pályaorientációs napjáról sem.

Összesítve láthatják híreinket időrendi sorrendben.

2021.10.01.
Késő esti órákban kérték egyesületünk segítségét Sülysáp Sági utcába egy kútba esett kismacskához. Jelzett helyen egy családi ház udvarán 10-12 méteres betongyűrűs kútba egy kismacska esett, aki egy hungarocell táblán úszott a víz tetején. Egyesületünk 2 dugólétrát összekötővel állványként megtelepített, ennek és a kötelek segítségével a tűzoltó kolléga a kiscicát a kútból felhozta. Személyi sérülés nem történt. A kiscica köszöni jól van.
Beavatkozó egység: Sülysáp ÖTE.
Fotó: Péter Mezei

2021.10.16.
Egyesületünk rendezvény biztosításra lett felkérve a sápon megrendezett Mackó Fesztiválra, és a felújított Kapás József Helytörténeti Gyűjtemény megnyitójára. Boldogan vettünk részt az egész napos családi rendezvényen, majd a múzeum megnyitóján elsőkként látogattuk meg a gyűjteményt, ahol egyesületünk is kapott egy szekrényt. Régi relikviákkal, régi képekkel, jelvényekkel, könyvekkel és egy komplett ruhával rendeztük be a polcokat. Nagy örömünkre, a mi vitrinünk is nagy sikernek örvendett.

2021.10.17.
15. Sülysápi Futónap TTA- Tápiómenti Tömegsport Alapítvány versenyén egyesületünk színeiben ifjú tagunk, SZOLGA ROLAND indult, aki a II. helyezést érte el.
Büszkék vagyunk rá! GRATULÁLUNK!

2021.10.21.
Pályaorientációs nap
A sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos osztályai látogattak el Tűzoltó Szertárunkba.

Videós anyagainkból betekintést nyerhettek a tűzoltók mindennapjaiba, munkájukba. Reméljük, hogy közülük is lesz önkéntes tűzoltó, és velünk együtt szeretnének majd tenni közösségünkért.

2021.10.27.
16.02 perckor kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp 31-es út mellett Sülysáp-Mende között gaz, avar ég. Jelzett helyen a Cirokvölgy melletti erdős részen összehordott ágak, gallyak, gaz, avar égett. A rajok egy D sugárral, kéziszerszámokkal a tüzet lefeketítették és a végleges oltást elvégezték.
Beavatkozó egységek: Monor I-es, Sülysáp ÖTE.

2021.10.28.
19.40 perckor kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp Kossuth Lajos utca elején egy személygépkocsi felborult, több személy beszorult a gépjárműbe. Jelzett helyen egy személygépkocsi árokba és egy fának csapódott, majd fejtetőre állt. A sofőrt és utasát az ott lakók kiérkezésünk előtt kiemelték a gépjárműből. A mentők mindkét személyt súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A gépjárművet a rajok áramtalanították, a helyszínelés után az árokból kivontatták és kerekeire állították. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.
Beavatkozó egységek: Káta I., Mentők, Rendőrség, Sülysáp Polgárőrség, MPZ Autómentő, Sülysáp ÖTE.

2021.10.31.
“Őrtüzek, gyertyák, fáklyák gyújtásával ünnepelték vasárnap este Erdélyben Székelyföld autonómiájának napját. Sülysápon is fellobbant a láng.” https://www.facebook.com/szoromedia/videos/378910597300791
Fotó: Egedi Kata

Egyesületünk rendezvény biztosításon vett részt ezen az estén.