Sülysáp 20,6 millió forint támogatást nyert el a Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt keretében, amiből 12 helyszínen 36 kamera került elhelyezésre az elmúlt hetekben város több pontján – adta hírül Sülysáp hivatalos honlapja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított 100%-os támogatású pályázatra még 2020 őszén nyújtotta be igényét az önkormányzat. A pályázat célja a település több pontján, rendszeresen gondot okozó illegális szemétlerakók környezetének megfigyelése és így az elkövetők beazonosítása és megbüntetése.

A kamerák helyeinek meghatározásakor az önkormányzat különös figyelmet fordított a rendőrség által javasolt, ún. települési belépési pontok megfigyelésére is, amivel hatékonyabban felderíthetők az elkövetők, de a – sajnos – mindennapi tapasztalat alapján „nem volt nehéz” megtalálni azokat a pontokat, ahol visszatérő probléma az illegálisan elhelyezett hulladék. Így kerültek ki a kamerák a Rákóczi, Kossuth, Kókai, Új utcákba, a Dányi út és a Katona József utca kereszteződéséhez, a Besnyői és Laky dűlőbe, a Szél utcába, a Szőlő és Sági utcák találkozásához, valamint a csillagdához a régi úri úton.